جمعه ٢٨ ارديبهشت ١٤٠٣ - 
1 2 3 4
 
صفحه اصلي > آرشیو اخبار  


  چاپ        ارسال به دوست

پانزدهمین کنگره بین‌ المللی گوش، گلو و بینی برگزار شد/تبادل آخرین یافته ها و تجربیات با حضور وزیر علوم و رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی

 پانزدهمین کنگره  چهارروزه بین‌ المللی گوش، گلو و بینی با هدف ارائه آخرین دستاوردهای علمی این حوزه، 18 آبان ماه درسالن همایش های برج میلاد تهران و با  حضوروزیر علوم، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و جمعی از اساتید برجسته داخلی و خارجی برگزار شد.

دکتر فرهادی وزیر علوم در این کنگره اظهار داشت: لازم است یادی کنیم از اساتید این رشته که در پویایی این رشته تأثیرگذار بودند. بی‌شک در دنیا هیچ جامعه‌ای نتوانسته بدون نظام آموزشی پویا و روند تکاملی دانش، قوام داشته باشد.

 وزیر علوم گفت: سال گذشته حدود 3000 ایده به محصول تبدیل شد و 120 میلیون دلار محصول دانش‌بنیان پارک فناوری را به خارج صادر کردیم.

وی افزود: در کشور ما جایگاه علم و پژوهش از رتبه خوبی برخوردار است و گفتمان علم و فناوری به گفتمان غالب کشور تبدیل شده هرچند با کمبود بودجه مواجه بوده‌ایم اما با همین حداقل‌ها توانستیم جایگاه مناسبی در دنیا به‌دست آوریم.

دکترفرهادی ادامه داد: کشور ما در همه زمینه‌های علمی رشد خوبی داشته است، بالاخص در رشته گوش‌، گلو و بینی دامنه و زمینه کاری بسیار گسترده شده و امیدوارم همکاری تیمی نیز گسترش یابد. هم اکنون استفاده از تکنولوژی برتر در تشخیص و درمان و نقاهت به خوبی به کار گرفته می‌شود.

وزیر علوم گفت: کشور ما در سال 2015 بیش از 2 میلیون و 500 هزار مقاله در ISIثبت کرد که از 193 کشور دنیا 22 کشور تولید علمی ناچیز داشتند، 42 کشور مدرک بالای 10 هزار را به خود اختصاص دادند و در میان 22 کشور با مدرک بالای 30 هزار، ایران در رتبه 19 قرار گرفت.

وی با اعلام این خبر که هم اکنون کشور ما جزو 22 کشور برتر دنیا از نظر علم و فناوری قرار دارد و 13 دانشگاه ایران در میان یک درصد دانشگاه‌های برتر دنیا هستند، 199 دانشمند مقیم ایران در سطح یک درصدی دانشمندان دنیا قرار دارند. در سال 2015 ، 225 مقاله ایران در زمره یک درصد مقالات دنیا شناخته شده است.

وزیر علوم در ادامه گفت: کشور ما در زمینه نوآوری سال گذشته رتبه 113 و امسال رتبه 78 را به خود اختصاص داد و این نشان از حرکت کشور به سمت پیشرفت دارد. خوشبختانه این همکاری علمی و گروهی در حال افزایش است و شاهد همکاری‌های مشترک بین رشته‌های پزشکی و مهندسی هستیم. هم اکنون با سه دانشگاه غیرپزشکی تفاهم‌نامه‌ای امضا کردیم که زمینه همکاری‌های علمی با فیلد پزشکی را گسترش می‌دهد.

دکترفرهادی در پایان گفت: در سال گذشته حدود سه هزار ایده به محصول تبدیل شد همچنین در سال گذشته 120 میلیون دلار محصولات دانش‌ بنیان از پارک علم و فناوری را به خارج صادر کردیم. امیدوارم ارتباطات بین رشته‌ای افزایش یابد.

افرادی بدون کارشناسی هر عارضه ای در زمینه پزشکی را قصور تلقی می کنند

دکتر علی اصغر پیوندی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی  نیز برگزاری این همایش را فرصت ارزنده ای برای مرور و تبادل تجربیات و آخرین یافته های علمی متخصصان به منظور ارتقای کیفیت خدمات تخصصی در حوزه جراحی گوش و گلو و بینی و سر و گردن دانست.

رییس دانشگاه با اشاره به وضعیت خدمات تخصصی گوش و حلق و بینی در ایران اظهار داشت: خوشبختانه به همت همکاران در سراسر کشور خدمات تخصصی پیشگیری، تشخیصی و درمانی در حوزه جراحی گوش و گلو و بینی و سر و گردن با کیفیت بسیار بالایی ارایه می شود و تقریبا پیشرفته ترین خدمات این حوزه در کشور قابل انجام است و کمتر موردی سراغ داریم که نیاز به اعزام به خارج از کشور باشد.

وی ارایه گسترده خدماتی مثل کاشت حلزون در کاهش ناتوانی و معلولیت در جامعه، فراگیر شدن خدمات غربالگری شنوایی در بدو تولد به منظورتشخیص و درمان زودرس موارد کاهش شنوایی و ارتقای سلامت جسمی، روانی و اجتماعی در کشور را مایه افتخار و مباهات جامعه پزشکی دانست و گفت: اقتدار و صلابت جامعه پزشکی نه با اختیارات ویژه قانونی، که با انسجام و مشارکت گسترده و همصدایی مبتنی بر شواهد علمی تضمین می‏گردد.

دکتر پیوندی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تجربه نوینی از کار گروهی و همگرایی متخصصان چند رشته  به منظور ساماندهی خدمات به بیماران مبتلا به ناهنجاری های مادرزادی فک وصورت اجرا شد و برای نخستین بار گروه های جراحی گوش، گلو، و سرو گردن، فک و صورت، جراحی ترمیمی، جراحی اطفال، و.... گردهم آمده اند و برای سامان دادن  خدمات به بیماران هم اندیشی و همکاری کردند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برخی از مشکلات روزافزون جامعه پزشکی و نظام سلامت را اینگونه عنوان کرد: موانع دیرین در جامعه پزشکی همچنان پابرجاست و نظام سلامت همچنان با چالش‏های جدی مواجه است، جامعه پزشکی از چند جهت با هجمه های روزافزون و بعضا سازمان یافته مواجه است، از یک سو انباشت بدهی بیمه ها آحاد جامعه پزشکی، موسسات تشخیصی و درمانی، داروخانه ها، آزمایشگاه ها و مراکز تصویربرداری را با بحران اقتصادی مواجه کرده است و از سوی دیگر بعضی به صورت غیر مستند وغیرکارشناسی از تریبون های مختلف درآمد جامعه پزشکی را نجومی توصیف می کنند.

وی افزود: هر کسی فارغ از موازین علمی و کارشناسی به خود اجازه می‏دهد هر عارضه ای را در فرایند درمان قصور پزشک توصیف کند و یک جانبه در رسانه ها و شبکه های اجتماعی حیثیت و خدمات ارزنده پزشکان کشور را مخدوش نماید.اطمینان داریم جامعه پزشکی همچون گذشته با خویشتن داری و متانت مسؤولانه  علیرغم همه این هجمه ها جز به خدمت به هم‏میهنان نمی اندیشد.

بنا به گفته دکتر پیوندی میان عوارض درمان و قصور پزشکی تفاوت بسیار است و تشخیص آن مستلزم بررسی تخصصی و کارشناسی است وهر عارضه ای را در فرایند درمان نباید قصور پزشکی توصیف کرد. و لازم است همگان در صورت بروز عوارض در فرایند درمان  در اظهاراتشان جانب احتیاط و موازین کارشناسی، قانونی و تخصصی را رعایت  کنند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


١٥:٣٧ - چهارشنبه ١٩ آبان ١٣٩٥    /    عدد : ٣٨٥٩١    /    تعداد نمایش : ٥١٧٤


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




پیوندهای مهم
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی دولت
------------------------------------------
نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی
شهید بهشــتی
آدرس : تهران - بزرگراه شهید چمران خیابان یــمن - خیابان شهید اعــرابی جنب بیمارستان آیت الله طالقانی

تلفن : 23871 - 021
پست الکترونیک : info@sbmu.ac.ir
© تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی می باشد.